Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nehézségek értelme az életben

2012.12.19

 

A nehézségek értelme az életben
‎"Azok az erős szelek, amelyek nagyot ütnek, nem valódi ellenségek. Segítenek egységesebbé lenned. Úgy tűnik, mintha gyökértelenné tennének, de az ellenük folytatott küzdelem során versz gyökeret.
 
t_kranker_hibiskus_889.jpgGondolj a fákra. Behozhatsz egy fát a szobába, és bizonyos szempontból védett lesz; nem éri olyan erősen a szél. Amikor vihar tombol odakint, nem lesz veszélyben. De nem éri kihívás sem; minden teljesen védett. Beteheted egy melegházba, de lassan-lassan megsápad, nem lesz zöld többé. Valami mélyen a belsejében haldokolni kezd – mert a kihívás formálja az életet.
 
 
Azok az erős szelek, amelyek nagyot ütnek, nem valódi ellenségek.
orkan.jpgSegítenek egységesebbé lenned. Úgy tűnik, mintha gyökértelenné tennének, de az ellenük folytatott küzdelem során versz gyökeret. Még mélyebbre küldöd a gyökereidet, hogy a vihar ne tudja elérni és elpusztítani őket. A nap nagyon forró, és úgy tűnik, mintha megégetné, de a fa még több vizet szív fel, hogy védje magát a nap ellen.
 Egyre zöldebb és zöldebb lesz. A természeti erőkkel folytatott küzdelem során tesz szert egyfajta lélekre. A lélek csupán a küzdelem során fejlődik ki.
 
Ha a dolgok nagyon könnyűek, elkezdesz szétdarabolódni. Lassan-lassan szétdarabolt leszel, mert egyáltalán nincs szükséged az egységességre. Olyan leszel, mint egy elkényeztetett gyerek. Ezért, ha kihívással kerülsz szembe, éld meg bátran."
 Osho

 

erdo_faablak.jpg

Gondolatom:

Nem azzal teszel jót a gyermekednek, ha állandó felügyelet mellett neveled. Elvesztik az önállóságukat.          

Nem jó, ha mindent megkapnak, mert nem tanulják meg a dolgok értékét becsülni.                                            

Nem kell beleszólni a gyerekek vitáiba -tanulják meg önmaguk megoldani a problémáikat.

Biztosíts nekik megfelelö elfoglaltságot és hasznos szabadidös programot! - Így nem fog elkallódni az unatkozó, "mindent kipróbáló" bandákban.

Tanítsd meg idejekorán arra, hogy önellátó legyen! - Régen sem haltak ebbe bele a gyerekek.

Az élet példái azt igazolják, hogy amíg a vagyontalan családok gyermekei megtanulják a drága játékszerek nélküli közös játék örömét, addig a jómódú gyerekek unatkozva ülnek a drága játékszerek halmaza felett.

Amíg egy tanyasi - falusi kisgyerek örömmel eteti az állatokat és gondozza a kertet, addig a városi gyermek csak mirelit formájában ismeri a baromfit.

Az agyonféltett, kényszeres kézmosásra fogott gyermekek sokkal gyakrabban betegszenek meg, mint azok a társaik, akik állatokkal együtt játszanak az egyáltalán nem steril ólak közt.

Ne alakíts ki a gyermekednek álomvilágot a valóság helyett! - a rózsaszín barbie-szobákban és tündér-királykisasszonyként nevelt kislányokból lesznek az önálló vélemény nélküli tinilányok, akik elhiszik, hogy csak akkor értékesek, ha úgy néznek ki, mint a sztárok.
A kisfiad nem attól lesz menő, ha ovis korában fülbevalót hord és "pasisan" öltözteted. Hagyd meg a gyerekkorát! Ne legyen se pokémon, sem szuperhős, hanem csak egy gyermek, aki megtanulja a barkácsolás, bicajozás és focizás örömét.

Végül de nem utolsó sorban: ne a saját meg nem valósított álmodat akard a gyermekeddel megvalósítani! - Hagyd, hogy saját vágyai lehessenek és ezen álmok valóra váltásában támogasd!

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 177364
Hónap: 1308
Nap: 37