Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gina lányom sikertörténete

 

A sikeres fogyókúrák alapjaként reklámozott csodaszerek legtöbbször egy ügyesen kreált „ilyen volt-ilyen lett” fotó illusztrálásában keltik fel a figyelmet.
centimeres.jpgA fogyasztó öveket, méregdrága fitness-gépeket bemutató személyek is mind karcsú hölgyek, vagy izomtól duzzadó férfiak. Az ezekre rácsodálkozó túlsúlyos személy pedig képes elhinni, hogy a reklámozott termékkel valóban elérheti pár hét alatt a termékeket illusztráló modellek alkatát.
Magam is kipróbáltam egy-két terméket, de elmondhatom, hogy a kívánt hatást nem ezekszaunaov.jpg hozták meg.
 
 
 
 
Ezek a fiatal modellek soha életükben nem voltak túlsúlyosak. Csodás alakjuk nem az általuk reklámozott termékeknek köszönhető
 
Gina lányom, aki tinédzser korában már túlsúllyal bírt, szintén hajlamos volt az étvágycsökkentő kapszulák, szaunaöv meg miegymás kipróbálására.
Igazi eredményt egyik sem nyújtott. Gina az évek múltával egyre nagyobb testet öltött.
gina3.jpgMi okozta az ő elhízását?
Mindjárt az, hogy bátyjával együtt édesapjuk hízásra hajlamos testalkatát örökölték. Ezen azt kell érteni, hogy vannak emberek, akik anyagcseréje fokozottabban mûködik és sokat is ehetnek, akár a késői órákban is, mégsem rakódik rájuk súlyfelesleg. Ilyen alkat voltam én is egészen a harmadik szüléséig.
Ilyen alkat most a párom is, aki bármennyit ehet, mégsem hízik. Nem is tud, mert ifjabb korában szeretett volna kevésbé vékony lenni, de nem megy. 
 
 Gina 2011 áprilisában
 
Lányom viszont épp az ellenkező testalkat. Fiam is csak folyamatos fizikaigina-2011-aprilis.jpg munka és testedzés mellett tudja az elhízását megakadályozni.
Gina amíg gyerek volt, addig „csak” nagyobb volt, mint a kortársai, aztán jön a pubertáskor és nagyon gyorsan kifejlődött a női formája. 11 éves korától 13 éves koráig kb. 10 cm-t nőtt és 10-15 kilót hízott. A hirtelen növekedéstől fájni kezdett a háta annyira, hogy gyógytornára kellett járnia. Továbbá felszökött a vérnyomása is.
Ezután jött a kamaszkora egyre több passzív, mozgáshiányos tevékenységgel. Szívesen és sokat tanult, főleg fekve. Egyre kevesebb aktív szabadidős programban vett részt. Ètkezési szokásain viszont nem változtatott.
Közös képünk 1 évvel ezelőtt.
kozos1.jpgIdőnként ugyan zavarta a felszedett kilók tömege, ekkor próbált ki néhány „szuper” találmányt, de a mozgáshiányos életmód mellett semmi nem tudott csodát tenni.
Az étkezési szokásokon is nehéz változtatni, ha az ember olyan környezetben él, ahol a családdal együtt étkezik, vagy éppenséggel ő főz a család részére.
Lányom egy ideig párja édesanyjának nagyon finom, ám minden diétás paragrafust nélkülöző főztjét ette, vagy maga főzött a családnak. Párja este ért haza a munkából ezért a közös és energiadús vacsora azokra az esti órákra esett, mikor lányomnak már egyáltalán nem lett volna szabad ennie.
22 évesen, mire végzett a tanulmányaival, 112 kg volt 170 cm. magassággal.
Ekkorra kialakult nála egy sokizületi gyulladás is. Ùgy lerobbant, hogy egy ideig járni sem tudott. Betegségéből kifolyólag nem sikerült munkába állnia. Később sem kapott olyan munkalehetőséget, aminek köze lett volna bármelyik szakmájához.
 
Kiutazás elött testvéreivel
tesokkal.jpgA betegség és munkába járás hiánya nem csak újabb mozgáshiányt jelentett, de problémát hozott a párkapcsolatába is. 2011 karácsonyára ez az állapott olyan lelki válsághoz vezetett, hogy Gina eldöndötte: külföldön próbál munkát keresni.
 Ùj környezetben fog új életet kezdeni. Ez az elhatározás nála a teljes átváltozás vágyát jelentette. Nem csupán a testalkatát, hanem a személyiségét és ezzel az életvitelét is meg akarta változtatni.
2012 január 4.-én kiutazott Angliába. Egy régi ismerőse kezdeti segítségével talált egy társas albérletet, majd hamarosan munkát is. Nehéz fizikai segédmunka, ami szintén nem állt kapcsolatban a végzettségével, de legalább fizettek érte.
newport2.jpgNekünk, kint élő magyaroknak ez az egyetlen nagy lökés ebben a kezdeti nehéz helyzetben, hogy nem a bizonytalan és kevés munkabérért dolgozunk attól rettegve, hogy ha bármit sérelmezünk, rögtön az utcán találjuk magunkat és jön a helyünkre másik 4 jelentkező. Hanem biztosak lehetünk abban, hogy nem a semmiért dolgozunk, továbbá a nyelv elsajátításával esély van egyre jobb, a szakmánkhoz hasonló munkakörben vagy éppen a szakmánkban dolgozni. Persze ennek arányában egyre több fizetésért. Ez az oka annak, hogy sok kint dolgozó végül kint is marad. newport.jpg
Örülök, hogy szép helyre került.
 
Gina lelkesen, ám a sokizületi gyulladás miatt még mindig jelentős fájdalommal végezte a munkáját. Megpróbált tudatosan táplálkozni, bár a munkaidő beosztása miatt az étkezési idők alaposan eltolódtak.
Gyakran éjjel dolgozott, és reggel ismét, sok jövés-menéssel járó munkahelyen. Talán ennek és a kezdeti spórolásos életmódnak köszönhetően indult meg nála a fogyás…
Kiutazásakor 102 kg volt… Az első sikeresen leadott kilók nagyon fellelkesítették, ekkor erősítette meg elhatározását abban, hogy eléri azt a súlyt, amit eddig csak az álmaiban tudott elképzelni..Innentől kezdve figyelte azt, hogy mit eszik, próbált egészséges ételeket venni, és készíteni. Minimálisra csökkentette a kenyérfogyasztást, sok zöldségből, főleg csirkehúsból álló főételeket, és egyre több gyümölcsöt evett. Nasiként, a csoki, és a süti helyett, inkább zabpelyheket, különböző müzliket választott.
Táplálék-kiegészítőként küldtem neki vitaminokat, de gyógyszereket nem tudtam.
Egy volt gimnáziumi osztálytársam, Fábiánné Tóth Hedvig segítségével hozzájuttatuk Ginát olyan teákhoz és vitaminokhoz, amelyek a betegsége tüneteit enyhíti. Èrdemes meglátogatni az ő honlapját is: http://fitohed.mindenkilapja.hu/
Azért is érdemes, mivel Hédi egyrészt sugárzóan pozitív személyiség, másrészt mert rendeljőükben különféle természetgyógyászati módszerekkel a migrénes fejfájástól kezdve a narancsbőr korrigálásáig rengeteg testi és lelki betegséget gyógyítanak. Többek közt a túlsúly okainak diagnosztizálásával személyre szabott diétát és módszert tud összeállítani. Sajnos tudomásunk szerint a sokizületi gyulladás az a betegség nem múlik el véglegesen, viszont megfelelö kezelés mellett csaknem tünetmentessé tehetö.
gina-edz.jpgMivel a fájdalmak csökkentek, Gina rendszeresen tud munkába járni. Bár egy étteremben dolgozik, ahol nagy a kísértés, ez nem befolyásolja őt elhatározásában. Továbbra is egészséges ételeket főz otthon, és amit még nagyon fontosnak tart, hogy minden reggel munka előtt vitamindús reggelit, zabpelyhet, gyümölcsöt fogyasszon. Kilói elkezdtek látványosan csökkenni. Kedélye egyre jobb lett. Gyorsan megszokta az új helyzetet. Sok ismerőst szerzett. Egyébként nyitott, és könnyen barátkozik. Ùj barátnői, munkatársai, lakótársai is kedvesek hozzá. Több közös programjuk van.
Továbbra is lelkesíti a sikeres fogyás, és az egészségi állapota javulása. Március eleje óta igénybe vett egy konditermet is, ahova napi rendszerességgel jár, minden hétköznap általában 1 órát edz. Elve szerint, a célzott mozgásnál hatékonyabb fogyókúra nem létezik…Véleménye, hogy nagy tévhitben élnek azok, akik azt hiszik, hogy koplalással, vagy „csodaszerekkel” bármit is el lehet érni…Erre, (mint már említettem) saját tapasztalataiból jött rá, miután a sok koplalós diéta, és a különböző csodaszerek mind csődöt mondtak…
"Bővülő" ruhatár
nadrag.jpgFontosnak tartja a rendszeres, és egészséges táplálkozást, és a sok- sok mozgást. Állitása szerint ezek nélkül, csak önámítás, és saját magunk becsapása az, ha elhisszük azt, hogy úgy fogyhatunk, hogy nem teszünk érte semmit, legfeljebb bekapunk egy két bogyót, ami semmire sem jó, csak arra, hogy eloszlassa elménkben a bűntudatot
A jelentős fogyás eredménye eddig majdnem 20 kg 4 hónap alatt, de összesen 30kg-mal kevesebb a tavalyi legdrasztikusabb súlyához képest. Célja 70 kg, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt elérje.
 Egyetlen kellemetlen velejárója van, az, hogy folyamatosan cserélnie kell a ruhatárát. Amit persze egyáltalán nem bán, sőt boldog, hogy nem egyből a nagyméretű ruhák között kell válogatnia, hanem egyre több csinos, és vagányabb ruhát talál, amikben végre jól is érzi magát.gina-2012-aprilis.jpg
Amit én észrevettem a személyiségén: a régi önmagához képest jelentősen pozitívabb, derülátóbb és alkalmazkodóbb lett.
Csak gratulálni tudok az akaratához és kitartásához.
 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 201629
Hónap: 736
Nap: 25