Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diéták

Egy idő után a legtöbb ember besokall, ha túl erősek a korlátozások. És éppen ebben rejlik a fogyás egyik kulcsa; a fogyókúrát csak útmutatónak szabad használni a fogyás beindításához és megvalósításához, nem kötelező szabályrendszernek!
A különböző fogyókúrák jó segítséget nyújthatnak a fogyáshoz, és érdemes is használni azok útmutatásait. De fontos, hogy megtaláld, mi az, ami számodra hosszú távon alkalmazható. Használd a fogyókúrákban tanult ismereteket, de ne csüggedj el, ha nem éred el ugyanazt a hatást, mint amit az adott fogyókúra ígér! Minden ember más, így a különféle diéták is máshogy hatnak. Meg kell találnod a számodra legjobb eredményt hozó programot. Sokkal fontosabb, hogy saját döntésed alapján Te döntsd el, hogy mit, mikor egyél! Ha így teszel, hosszú távon is ki tudsz majd tartani a saját szabályaid mellett.

Ez a kép 78 kilós koromban, az eddig elért legnagyobb súlyommal Életünk kiegyensúlyozatlansága testünk deformálódásához: elhízáshoz, túlsúlyhoz vagy a túlzott soványsághoz vezet.
Ez lehet kiegyensúlyozatlanság az inaktív pihenés és az aktív mozgás között. Lehetnek zavarok lelki okok miatt is az egyensúlyunkban, amelyek következménye például a bánatevés, koplalás.
Ritkábban örökletes testi alkat, valamilyen szervi probléma vagy ennek kezelésére használt szerek.
Leginkább azonban civilizációs betegség, amely abból ered, hogy a bevitt kalóriamennyiség és az ezt elégető mozgásmennyiség nincs egyensúlyban.
 
  Ez a kép 78 kilós koromban, az eddig elért legnagyobb súlyommal készült.
 
 
 A ma már egyre kevesebb csoportban élő természeti népek közt szinte58-kilosan.jpg ismeretlen fogalom a túlsúly. Ugyanis ők a napi élelmüket még mindig saját maguk teremtik elő halászattal, földmüveléssel, állattartással, természetesen minden háztartási munkát könnyítő berendezés nélkül. Ezek az emberek nem hogy az elektromos áramot nem használják, de gyakran még a vizet is otthonuktól távolabbi helyekről hordják. Ilyen életmód mellett a napi étkezés megteremtése rengeteg mozgással, energiával jár.  Természetesen az étkezés az ő számukra a létfentartás céljából történik, nem unalomból vagy nassolhatnékból.
 
 
 
  Másfél évvel később 58 kilósan
 
Ezzel szemben a civilizált emberek gyermekkoruktól fogva édes löttyöket kapnak, hogy bébiként ne sírjanak, csokoládét, mert jól viselkedtek az oviban, sütit, cukorkát nassolni az iskolai szünetekben a tízóraira bepakolt nagy darab szendvics mellé.
Tanítóként közel 25 éven át dolgoztam. Ennyi idő alatt is megtapasztalhattam, hogy amíg az első tanítványaim szinte valamennyi tagjának a testnevelés óra volt a kedvence, az utolsó években tanítottak közt egyre több volt a könnyített testnevelésben vagy egyszerüen orvosilag felmentett gyerekek száma. Mint ahogy egyre növekedett azoknak a száma is, akik határozottan féltek vagy látványosan kimerültek olyan testneveléstől, mint a kitartó futás, távol- vagy magasugrás. Mondanom sem kell, hogy ezek a gyermekek többsége már 10 éven alul túlsúlyos volt.
 
Aztán egyszer csak jön a rádöbbenés: meglátják a különbséget önmaguk és csinosnak mondott társaik közt, a felismerés sokkolja, kétségbe ejti őket.
2012.jpgKétségbeesésükben bármire kaphatóak a túlsúlyosak, és csak ritkán fordulnak szakemberhez, hogy megtudják, mi okozza pontosan a túlsúlyt.
 Inkább kockáztatják egészségüket és pénzüket hatástalan vagy ártalmas módszerekkel, minthogy állapotukra szabott életmód-váltással javítsanak helyzetükön.
Az általam ajánlott fogyókúra nem pirulákon és kapszulákon, hanem egészséges élelmiszerekből álló diétával egybekötött tudatos mozgáson alapszik.
 
 
 
  
2012 február  állandó súly: 66 kg.
 

Menüpontok

Cikkek

Andió ötletei

2013.01.09

 

Koleszterin csökkentés

2012.09.23

Koleszterinszint csökkentése élelmiszerekkel

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 201629
Hónap: 736
Nap: 25