Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Környezetbarát élet

 


oko.jpgMaga a környezetvédelem fogalma egyként jelenti azt a gondolatkört, mely szerint az emberiség felelősséget visel az őt körülvevő környezettől, amitől persze ö maga is függ. De jelenti azt a mozgalmat is, mely a különböző természeti és épített környezeti értékek megőrzéséért, annak élhetően és használhatóan tartásáért küzd. A környezetvédelem hasonlóságokat mutat a természetvédelemmel, ám míg az elsősorban az élő, természeti értékek megőrzéséért küzd, addig a környezetvédelem nagy hangsúlyt fektet az élhető, fenntartható környezet védelmére és kialakítására.
A környezetvédelem az a társadalmi tevékenység, amely az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul.
A környezetvédelem fontosnak tartja, hogy az emberi termelési, fogyasztási rendszer fenntartható legyen, illetve azzá váljon környezet megóvásának érdekében.
Mindenki lehet a maga szintjén környezetvédelem, csak tudatosan kell megválasztani azokat a cikkeket, amelyeket elfogyasztunk vagy amelyekkel a háztartásunkat rendben tartjuk. Nem csak egészségünket, de a pénztárcánkat is megmentjük a fölösleges terheléséktől.

Ebben a gyüjteményben a környezet megóvásának érdekében kívánok hasznos tippeket nyújtani.

 

kert_-2-.jpg

 

Menüpontok

Cikkek

Veszélyes termékek a háztarásban

2013.04.14

veszélyes tisztítószerek

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 201629
Hónap: 736
Nap: 25